Právě jsem zvítězila v klikací soutěži s krycím názvem "zápis předmětů", a mám tak nakročeno do druhého ročníku, vstříc žurnalistické kariéře... Kromě toho jsem si pořídila nové kolo a po měsíčním kanadském půstu opět běhám jako nadšená fretka... Píšu články, přemýšlím o blbostech, plánuju, pak zase přemýšlím a tohle je výsledek. Zase píšu. A vy to třeba zase budete číst...

pondělí 10. září 2012

Nesešlapávat!

Dánové a ekologie, velká kapitola. Jistě. Na jednu stranu mi to připadá absurdní, když vidím, jak Kate na každé přednášce na flipchart načmárá schéma přes celý papír, který jednoduše utrhne a nacpe do přelněného koše na směs.Víte, ten papír se dá použít ještě z druhé strany. A vlastně i z té první není ani moc popsaný, ještě jeden příklad by se na něj určitě večel... Nevadí. Nebo spíš, vadí, ale co s tím nadělám.
  Na druhou stranu mají takovou bezvadnou vychytávku, které se říká vracení plastových lahví. Koupit si tu
obyčejnou vodu v petce je docela drahá záležitost. Ale to si můžete říct o ledasčem. u plastových lahví a lahviček je ale skvělé, že pokud ji vrátíte, dostanete část peněz zpátky. Funguje to úplně stejně jako u nás s lahvemi na pivo. Jednoduché a praktické. Jen si musíte zvyknout, že prázdnou lahev nesešlapáváte ani nemačkáte. Pak s plným pytlem vyrazíte do obchodu, nacpete lahve do mašiny, vyjede vám účtenka a ,ůžete si užívat ten pocit blaha, že u kasy v obchodě vám peníze dají, místo obvyklého větrání vaší peněženky.