Právě jsem zvítězila v klikací soutěži s krycím názvem "zápis předmětů", a mám tak nakročeno do druhého ročníku, vstříc žurnalistické kariéře... Kromě toho jsem si pořídila nové kolo a po měsíčním kanadském půstu opět běhám jako nadšená fretka... Píšu články, přemýšlím o blbostech, plánuju, pak zase přemýšlím a tohle je výsledek. Zase píšu. A vy to třeba zase budete číst...

neděle 16. září 2012

Tale du dansk?

Pravě jsem se naprosto vyčerpala přípravou na zítřejší hodinu dánštiny. A není nad to nabytých vědomostí hnedka využít, že. Tak tady je jedna machrovinka. Žádné slohové cvičení, ale prázndé množiny tam jsou!


Hej, jeg hedder Tereza, hvad hedder du? Jeg er enogtyve og jeg kommer fra Tchekkiet. Nu jeg bor i Arhus og jeg studere på universitet. Jeg kommer til Denmark fire ugen siden. I morgen skal jeg cykle på universitet. Jeg kan lide godt at dyrker ikke sport. Hver dag on morgenen lØber, jeg elkser at lØbe! Jeg står op tidligt og jeg kan godt at spise morgenmad. Om mondag og onsdag jeg laver sprogkurs i byen, men jeg tale dansk meget lidt. Jeg er træt og jeg skal går i seng. Godnat.